Buitenzonwering

Buitenzonwering

Buitenzonwering

Van Vugt en Castelijns is het adres als u op zoek bent naar buitenzonwering. Wilt u op duurzame wijze meer comfort binnen- en buitenshuis? Bespaar op energiekosten door de hitte buiten te houden en het gebruik van airconditioning te verminderen, terwijl je toch geniet van een aangename temperatuur binnen.

Duurzame en stijlvolle oplossingen op het gebied van zonwering vindt u in de showroom bij Van Vugt & Castelijns. Kom langs en laat u inspireren. De eindeloze mogelijkheden op het gebied van buitenzonwering bieden u ruime keuze uit bijvoorbeeld; screens, rolluiken, markiezen, knikarmschermen, uitvalschermen, zonneschermen etc. Onze adviseurs informeren u graag over de mogelijkheden, toepassingen en voordelen die de verschillende type zonwering met zich meebrengen.

Bent u nog niet zeker van het type zonwering dat u wil? Wilt u de verschillende zonweringen graag in het echt bekijken? Bezoek onze showroom en laat u inspireren, maak gelijk een afspraak! Hopelijk zien we u snel!

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Buitenzonwering
Van Vugt & Castelijns Zonwering - Screens

Ritsscreens

Ritsscreens, een vorm van buitenzonwering die de laatste jaren zéér aan populariteit heeft gewonnen. Een screen is een doeltreffende zonwering welke verticaal ofwel parallel aan de gevel gemonteerd wordt en sluit op eenzelfde manier. Ritsscreens houden uw huis koel en tegelijkertijd bieden zij privacy en comfort, doordat je wel naar buiten, maar anderen niet naar binnen kunnen kijken. Een screen is in dichte stand volledig afgesloten. In combinatie met de verticale plaatsing dekt een screen het volledige glasoppervlak af. Hierdoor wordt hinderlijk licht, maar ook warmte, effectief geweerd. Zo bespaart u al snel tot zo’n 30% aan energie, is het positief getest op windbestendigheid tot windkracht 8 en is de screen ook nog insecten werend. Bij Van Vugt & Castelijns kun je jouw ritsscreens ook zelf samenstellen door zelf de kleur, maat en bediening te kiezen. Wilt u eerst alle mogelijkheden bekijken en hierover advies inwinnen, maak dan een afspraak in onze showroom.

Terrasscherm

Optimaal genieten van de zonnige maanden op uw terras? Terrasschermen zorgen dat u op een schaduwrijke manier, heerlijk kunt genieten van de frisse buitenlucht en het uitzicht op uw prachtige tuin. Naast een koel terras, behoudt uw woning ook een aangename temperatuur en worden uw meubels beschermd tegen verkleuring door de felle zonnestralen.

Wij bieden een ruime keuze aan mogelijkheden in uiterlijk en gebruikscomfort. Ons assortiment biedt een grote verscheidenheid aan systemen.

Bedieningen
Om het gebruiksgemak van onze terrasschermen te waarborgen is ervoor gekozen deze uit te voeren met hoogwaardige elektrische bedieningen. Tevens zijn er enkele modellen leverbaar met een soepel lopend oogwindwerk met draaistang. Houdt u echter van gemak en comfort, dan kunt u het terrasscherm aansturen via een schakelaar, een handzender of zelfs via een app op uw smartphone of tablet. Naast de elektrische bediening is een terrasscherm ook uit te rusten met een zon- en/of windmeter. Deze meter zorgt ervoor dat het scherm bij verschillende weersomstandigheden automatisch opent of weer wordt gesloten. Vraag uw dealer naar de mogelijkheden.

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Terrasscherm
Van Vugt & Castelijns Zonwering - Uitvalscherm

Uitvalscherm

Het uitvalscherm is een elegante zonwering en is in diverse modellen verkrijgbaar. Het uiterlijke kenmerk spreekt voor zich, de verschillen in cassette hebben betrekking tot de mate van doekbescherming in gesloten stand. Een semi-cassette beschermt goed, een cassette beschermt volledig.

Door de variabele uitvalshoek is het scherm in vrijwel elke situatie te plaatsen. Gecombineerd met elektrische bediening is dit een zeer doeltreffende zonwering, voor zowel woningen als commerciële panden. Tevens is het scherm handmatig te bedienen. Met een enorme keuze aan, dessins, doekkleuren, is er altijd een passend doek te vinden wat aansluit bij jou stijl of smaak. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Bezoek onze showroom en laat je inspireren.

Markisolettes

Een markisolette kan het beste getypeerd worden als een moderne doorvertaling van het traditionele uitvalscherm. Door de stijgende populariteit van verticale zonwering, die het mogelijk maakt om ook laagstaande zon te weren, kunnen we gerust zeggen dat de markisolette het beste biedt van beide werelden. Dit moderne scherm opent zich eerst verticaal om vervolgens diagonaal uit te vallen. Dit maakt het geschikt voor hoge ramen en is er de mogelijkheid om ook laagstaande zon te weren zonder het zicht te verliezen. Het doek zit vast in de voorlijst en opent zich door de armen. Deze zijn tot een maximale hoek van 90° te openen, maar ook alles daartussenin.

De Markisolette is dus een combinatie tussen een screen en uitvalscherm dat zich eerst verticaal opent om vervolgens diagonaal uit te vallen. Het vrije zicht naar buiten blijft behouden terwijl ook de laagstaande zon geweerd wordt. Zeer geschikt voor hoge ramen en eenvoudig in een nis of koof te plaatsen is.

Naast toepassing op woningen is de markisolette een populaire buitenzonwering voor projectmatige toepassing, zoals verzorgingstehuizen, kantoren en ziekenhuizen. Ook op scholen wordt deze zonwering veelvuldig toegepast ter bescherming tegen hinderlijk zonlicht. Het scherm is te koppelen om zo nog meer schaduw te creëren.

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Markisolettes
Van Vugt & Castelijns Zonwering - Markiezen

Markiezen

Markiezen, ook wel de ambachtelijke zonwering genoemd. Niet geheel onterecht, want onze markiezen worden nog steeds op deze bijzondere wijze vervaardigd. Géén grote machines of enorme productielijnen maar een vakman met talent, productkennis en gereedschap. Onderscheidende zonweringsfactor van de markies is dat deze ook aan de zijkant gesloten is. Daardoor wordt ook de zijdelingse lichtinval geweerd.

Waar het gaat om uiterlijke kenmerken, is de markies misschien wel het meest te personaliseren product in ons assortiment. Gaat u voor een moderne aluminium markies, of toch liever voor een traditionele houten? Wellicht zelfs voor een combi van beide? Het is mogelijk. Verder heeft u keuze uit verschillende zijschotten, omkappingskleuren, doekkleuren én biesbanden. Alles om de voor u perfecte markies samen te stellen. Mocht u een beetje overweldigd zijn door alle keuzeopties, we nodigen je graag uit in onze showroom, zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken én bekijken. Maak nu een afspraak.

Lichtstraat- en verandazonwering

Dankzij het gebruiksgemak van onze lichtstraat of serre zonwering kun je moeiteloos de hoeveelheid licht regelen die je wilt binnenlaten, terwijl je tegelijkertijd de warmte buiten houdt.

Of je nu een lichtstraat hebt in je woonkamer, keuken of serre, onze zonwering past perfect bij elke ruimte. Onze lichtstraat of serre zonwering biedt niet alleen comfort, maar ook energie-efficiëntie. Door de zonnewarmte buiten te houden, help je de temperatuur in huis te reguleren en bespaar je op energiekosten. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden? Kom langs en bezoek onze showroom.

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Lichtstraat
Van Vugt & Castelijns Zonwering - Verandazonwering

Verandazonwering

Een solide schaduwbrenger van formaat. Deze hoogwaardige verandazonwering is uitgerust met het ritssysteem en dat brengt de nodige voordelen met zich mee. Zo is het doek rondom compleet ingesloten en is er geen lichtinval tussen doek en geleider. De verandazonwering is in twee typen verkrijgbaar; een model wat op de overkapping wordt geplaatst, en een model die onder de overkapping wordt geplaatst.

Zonwering brengt extra sfeer en dient als aankleding voor uw terrasoverkapping. Welke u ook kiest, u bent verzekerd van een krachtige, hoogwaardige verandazonwering. We nodigen je graag uit in onze showroom, zodat we samen alle mogelijkheden kunnen bespreken én bekijken.

Laat je inspireren en bezoek onze showroom