Buitenleven

Buitenleven

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Pergola zonwering

Pergola zonwering

Met onze pergola zonwering overschaduw je moeiteloos grote vlakken. De constructie, ondersteund door staanders, schuift naar voren dankzij de voorlijst die bij sluiting volledig in een cassette verdwijnt. Het zonweringdoek beweegt soepel over geleiders via een ingebouwd gasveersysteem. Op je terras creëer je met deze zonwering een knus zitgedeelte, perfect voor nazomeravonden.

Waarom kiezen voor een pergola? Onze pergola zonwering is specifiek ontworpen voor toepassingen waar grote breedtes gecombineerd kunnen worden met een royale uitval. In tegenstelling tot terrasschermen zijn pergola zonweringen ideaal voor het overschaduwen van grote oppervlakken. Het duurzame acryl geweven doek is vochtbestendig, vuilafstotend en weerbestendig. Bij een hellingshoek van 15 graden of meer loopt regenwater probleemloos van het doek af, waardoor je ook bij lichte regen beschermd bent. Zo kun je langer genieten van je terras, zelfs tijdens een etentje of borrel.

Onze pergola zonweringen worden altijd op maat gemaakt en hebben een prachtige afwerking. Je hebt volledige vrijheid in het kiezen van kleuren voor het doek, het profiel en de bediening, waardoor jouw pergola zonwering perfect aansluit bij je wensen.

Lamellen dak

Een lamellendak biedt de ultieme flexibele buitenruimte ̈. Een hybride tussen een zonwering en (vrijstaande) terrasoverkapping die grotendeels uit aluminium profielen bestaat. Dit maakt een lamellendak niet alleen zonwerend, maar ook waterwerend én uiterst duurzaam.

Een lamellendak zorgt voor een schaduwrijk terras in bijna elke denkbare situatie. Midden in de tuin, op een dakterras of direct aan de woning, het is allemaal mogelijk. Het lamellendak is zowel vrijstaand als muurgemonteerd te plaatsen. Is de maximale afmeting van 4 x 4 meter niet genoeg, dan is het mogelijk de Altera in zowel de breedte als diepte te koppelen. De 125 graden roterende lamellen zijn zowel in de breedte als diepte te monteren en in iedere tussengelegen stand te manoeuvreren. Dit alles voor een optimale zonregulering voor uw situatie. Uit te breiden met sfeervolle LED-verlichting en verticale zonwering om ook de laagstaande zon te weren. Vraag onze adviseurs naar alle mogelijkheden.

Duurzaamheid
Het lamellendak bestaat grotendeels uit aluminium profielen en andere recyclebare materialen. Wanneer deze goed wordt onderhouden, is het een betrouwbare zonweringspartner voor vele jaren. Mocht het lamellendak toch aan vervanging toe zijn dan is het door hetzelfde materiaalgebruik bijna in volledigheid te recyclen. Goed voor mens, én milieu dus.

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Lamellen dak

Vouwdak

Lorem

Schuifdak

Lorem

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Cubola

Cubola

Cubola, de veelzijdige design zonwering. Afgeleid van het Italiaanse woord ‘cubo’, dat kubus betekent. Dit heeft direct te maken met het uiterlijk; de Cubola is namelijk vierkant of rechthoekig van vorm en heeft kenmerkende vierkante staanders.

Deze unieke zonwering is door het design moeiteloos in iedere woonomgeving in te passen. Door de variabele hoekverstelling is de Cubola naar wens te openen in schuine of vlakke stand en alles daartussen.

De Cubola is op meerdere manieren te monteren. Wenst u een vrijstaande Cubola? Een Cubola geplaatst aan de muur? Of zelfs meerdere Cubola ́s aan elkaar gekoppeld? Het is allemaal mogelijk. Vraag onze adviseurs naar de uitgebreide mogelijkheden.

Parasols

Parasols in verschillende soorten en maten. Voor iedere buitenruimte vindt u bij van Vugt & Castelijns een geschikte parasol. Een kleine parasol is ideaal voor op het balkon, terwijl u in de tuin misschien een grotere parasol nodig heeft. Verschil in soorten parasols is er ook. Zo vindt u bij ons de klassieke stokparasol, maar ook de zweefparasol en muurparasol. Binnen ons ruime assortiment vindt u altijd de perfecte parasol voor uw situatie.

Zweefparasols zijn de modellen waarvan de mast aan de zijkant staat in plaats van in het midden. In de meeste gevallen staat deze aan de vlakke kant, bij sommige modellen staat de mast in de hoek. Het voordeel van een zwevend model is dat de mast niet meer in het schaduwvlak staat. Ideaal dus voor boven een tuinset, eettafel of ligbed. Een bijkomend voordeel is de draaibaarheid, u kunt de parasol eenvoudig draaien wanneer de zon zich verplaatst, zodat u altijd schaduw heeft. Het is eventueel ook nog mogelijk om de parasolvoet verrijdbaar te maken, er zijn dubbele zwenkwielen beschikbaar die eenvoudig te monteren zijn.

Van Vugt & Castelijns Zonwering - Parasols
Van Vugt & Castelijns Zonwering - Glaswanden

Glaswanden

Onze glaswand maakt van uw terrasoverkapping of lamellendak de ultieme flexibele buitenruimte. Je zult hierdoor langer van het buitenleven kunnen genieten, ongeacht het seizoen. De glaswand is vervaardigd uit hoogwaardige aluminium profielen die voorzien zijn van 10 mm gehard veiligheidsglas dat rondom is gepolijst. Door het ontbreken van omlijsting blijft het zicht perfect vanuit iedere hoek. Voor extra comfort is de glaswand uit te breiden met een tochtstrip en/of handgrepen. Stijgt de temperatuur? Dan schuif je de panelen eenvoudig aan de kant. De glazen schuifwand is toe te passen bij diverse terrasoverkapping, of vrijstaande zonwering en lamellendak.

Laat je inspireren en bezoek onze showroom